Branka Kovaček prejemnica nagrade za izjemne dosežke na področju predšolske vzgoje za leto 2019

„VASPITANјE IGROM I POKRETOM KROZ SVAKODNEVNI ŽIVOT DETETA“
30. september, 2019
Voščilo ob mednarodnem dnevu učiteljev
7. oktober, 2019

Podpredsednica Skupnosti vrtcev Slovenije, Branka Kovaček, je na včerajšnji podelitvi najvišjih nagrad na področju šolstva za leto 2019 prejela nagrado za izjemne dosežke na področju predšolske vzgoje.

Branka Kovaček je že 22 let ravnateljica Vrtca Ivančna Gorica, in sicer od same ustanovitve samostojnega vrtca. Od leta 2002 je članica Upravnega odbora Skupnosti vrtcev Slovenije, od leta 2018 pa podpredsednica Skupnosti vrtcev Slovenije. Od samega začetka delovanja v Skupnosti vrtcev Slovenije izraža jasna stališča o pomenu predšolske vzgoje in kar se je še posebej prepoznalo v različnih oblikah sodelovanja in v strokovnih razpravah. Aktivna je v mnogih delovnih skupinah za spremljanje in noveliranje predpisov na resornem ministrstvu MIZŠ iz področja predšolske vzgoje. Številne spremembe in novosti na področju predšolske dejavnosti so vnesene prav po zaslugi prizadevanj predstavnikov Skupnosti vrtcev Slovenije.

Njeno delo v Skupnosti vrtcev Slovenije je prepoznavno zaradi kritičnega pogleda na aktualne dogodke, vključujoč vse vidike vpletenih, zaradi dobrih in razvojno usmerjenih predlogov, vedno pa tudi s ščepcem humorja. V Skupnosti vrtcev Slovenije ocenjujemo njeno delo in njen prispevek kot zelo bogato, saj med vsemi udeleženci deluje povezovalno, pristno in strokovno. Njeni poudarki vedno gredo v smeri reševanja problematike tako, da bo dobro za vse vrtce in ne le za posameznega.  

Branka Kovaček je iskrena zagovornica otrokovih pravic in javnih vrtcev, ki se deklarirajo s kakovostnim programom in odprtim kurikulumom. Velik poudarek daje avtonomiji in osebni odgovornosti strokovnih delavcev.  

Zaradi vseh njenih strokovnih in organizacijskih dosežkov in zaradi vseh prizadevanj in vlaganj v prihodnost vzgoje in izobraževanja, smo po sklepu Upravnega odbora Skupnosti vrtcev Slovenije Branko Kovaček predlagali za prejemnico nagrade za izjemne dosežke na področju predšolske vzgoje in ji ob prejemu nagrade iskreno čestitamo.