Namen politike zasebnosti je seznanitev obiskovalcev spletne strani z nameni in podlago obdelave osebnih podatkov s strani ponudnika.

Splošno o obdelavi podatkov

Upravljalec osebnih podatkov je Skupnost vrtcev Slovenije, Šolska ulica 5, 8250 Brežice, Slovenija.

Z odpiranjem in uporabo spletne strani, se med vašo napravo in strežnikom izmenjujejo različne informacije in podatki, med katerimi lahko gre tudi za osebne podatke po Splošni uredbi EU. V nadaljevanju vam predstavljamo izmenjavo podatkov in natančno definiramo uporabo, interes in razloge. Programska oprema za obdelavo podatkov in orodja za trženje, ki jih uporabljamo, so popolnoma skladna s Splošno uredbo EU, tako da so vaši podatki varni.
Spletna stran je dosegljiva na HTTPS varnem protokolu, ki zagotavlja šifrirano povezavo in izmenjavo podatkov, prav tako so naši strežniki posodobljeni na najnovejše različice, kar povečuje stopnjo varnosti.

Osebni podatki in obdelava

Osebni podatek je informacija, ki vas identificira kot določenega ali določljivega posameznika. Ponudnik, skladno z nameni, ki so opredeljeni v nadaljevanju politike zasebnosti, zbira naslednje osebne podatke:
• Podatki iz prostovoljno izpolnjenih obrazcev iz strani uporabnikov
• IP naslov naprave
• Datum in čas dostopa
• URL naslov spletne strani in napotitveni URL (kanal in kampanja – način pridobitve obiskovalca oziroma vir, preko katerega je obiskovalec prišel na spletno stran)
• Čas zadrževanja na spletni strani, število in URL-ji obiskanih strani ter skupni čas obiska
• Vrsta brskalnika, ki ga uporabljate in uporabljen operacijski sistem

Ponudnik ne zbira in ne obdeluje vaših osebnih podatkov, razen kadar mu vi omogočite ali v to privolite ali za to obstaja zakonska podlaga in ima ponudnik za obdelavo zakonit interes.

Obdelava podatkov na podlagi zakona ali pogodbenega odnosa

Pošiljanje promocijskih sporočil

V skladu z 2. odstavkom 158. člena ZEKom-1, vam ponudnik lahko pošilja elektronska sporočila na vaš elektronski naslov, ki ste ga navedli ob vašem naročilu, ali pa ste se z njim prijavili v pojavnem okencu na spletni strani ter s tem izrekli soglasje za prejemanje promocijskih sporočil. Vašega elektronskega naslova ponudnik ne posreduje tretji osebi pod nobenim pogojem, prav tako pa imate vedno možnost se odjaviti od prejemanja promocijskih sporočil s klikom na povezavo v samem sporočilu ali pa nam to sporočite preko elektronske pošte na skupnost@skupnostvrtcev.si. Vašo odločitev ponudnik vedno spoštuje in odjava začne veljati takoj.

Obdelava osebnih podatkov na podlagi zakonitega interesa

V skladu z GDPR, lahko ponudnik podatke obdeluje tudi na podlagi zakonitega interesa. Ponudnik si vedno prizadeva, da nad temi interesi vedno prevladajo pravice in svoboščine posameznika oziroma obiskovalca spletne strani. V kolikor ne želite obdelave podatkov oziroma želite izbris ali prekinitev obdelave, nam lahko to sporočite preko elektronske pošte na skupnost@skupnostvrtcev.si.

Splošna statistična obdelava

Za namene optimizacije spletne strani, spremljanja pravilnega delovanja spletne strani, za namene poslovne optimizacije in merjenje poslovne učinkovitosti, uporabljamo orodje za analitiko Google Analytics. Z orodjem spremljamo splošne statistične podatke o obisku. Uporabljamo anonimizacijo IP naslova, tako da vaš IP naslov ni nikoli posredovan. Po tem, ko vaš IP naslov postane anonimen, ugotovitev vaše osebe več ni mogoča, tako da Google Analytics nikakor ne more povezati vaše naprave z drugimi Googlovimi podatki.

Dostop do zgodovine naročil in drugih podatkov

Ob vašem klicu ali elektronskem sporočilu, lahko predstavniki Skupnosti vrtcev Slovenije in zunanji sodelavci, v kolikor jim podate vaše osebne podatke, dostopajo do vaše zgodovine sodelovanja s Skupnostjo vrtcev Slovenije in osebnih podatkov.

Prilagojeno komuniciranje z obstoječimi in potencialnimi kupci

Prilagojeno komuniciranje (preko e-pošte, obvestil v brskalniku ali družbenih omrežij) uporabljamo za predstavitev vsebin, ki bi vam lahko bile zanimive na podlagi vaših preteklih interakcij z našo spletno stranjo. Pri uporabi prilagojenega komuniciranja nikoli ne ustvarjamo uporabniških profilov, prav tako vas ne profiliramo in se ne posvečamo vašim osebnim podatkom, temveč le izvajamo obdelavo na podlagi večjih skupin, kar onemogoča določljivost vas kot posameznika.

Obdelava osebnih podatkov na podlagi soglasja

Ponudnik lahko obdeluje in zbira vaše osebne podatke, če za to podate soglasje, za namene preverjanja in za pošiljanje promocijskih sporočil in drugih vsebin preko elektronske pošte, kadar za to ni druge zakonske podlage in ste za to podali izrecno soglasje. Prav tako lahko ponudnik obdeluje in zbira vaše osebne podatke za druge namene, vendar samo v primeru, da ste o teh namenih bili natančno obveščeni in ste podali tudi izrecno soglasje.

V kolikor ne želite obdelave podatkov oziroma želite izbris ali prekinitev obdelave, nam lahko to sporočite preko elektronske pošte na skupnost@skupnostvrtcev.si.

Uporaba prijavnih obrazcev

Z uporabo prijavnih obrazcev in pristopne izjave na spletni strani, se vaši podatki (vsebina besedila, vaše ime in priimek, telefonska številka in vaš elektronski naslov) pošljejo na naš poštni strežnik, ki je v lasti podjetja Google. Omenjene podatke hranimo izključno za namene korespondence in jih ne posredujemo tretjim osebam, niti jih ne uporabljamo v marketinške namene.

Z oddajo pristopne izjave na spletni strani se na strežnik zapišejo naslednji podatki:
• IP naslov naprave ter datum in čas oddaje pristopne izjave
• Naziv in naslov vrtca, število oddelkov vrtca, ime in priimek ravnatelja, vaše ime in priimek, telefonska številka, številka fax-a, elektronski naslov in davčna številka, v kolikor ste te podatke vnesli

Z oddajo prijavnic na dogodke Skupnosti vrtcev Slovenije iz spletne strani se na strežnik zapišejo naslednji podatki:
• IP naslov naprave ter datum in čas oddaje pristopne izjave
• Naziv in naslov vrtca, ime in priimek ravnatelja, ime in priimek koordinatorja, telefonska številka, številka fax-a in elektronski naslov, v kolikor ste te podatke vnesli
• imena in priimki udeležencev, ime zbora, solista ali skupine, ime in priimek koordinatorja in druge vsebine besedila, v kolikor ste te podatke vnesli.

Piškotki

Zaradi zagotavljanja odlične uporabniške izkušnje in vodenje statistike ter spremljanje delovanja spletne strani, uporabljamo piškotke. Naši analitični piškotki vsebujejo anonimizacijo IP naslova, tako da vaši osebni podatki niso posredovani tretji osebi. Za več informacij o piškotkih, kliknite tukaj.

Hramba osebnih podatkov

Ponudnik hrani vaše podatke toliko časa, kolikor je to potrebno za uresničitev namena, za katerega so bili osebni podatki zbrani in obdelovani. V kolikor poseben zakon predpisuje hranjenje podatkov za določeno obdobje, potem ponudnik obdeluje te podatke v skladu s tem zakonom. V kolikor podate zahtevo za izbris vaših podatkov iz naših podatkovnih baz, lahko podatke izbrišemo že prej, razen podatkov na računu, ki jih v skladu z zakonodajo ni dovoljeno izbrisati in jih mora ponudnik hraniti 5 let.
Podatki v analitičnih orodjih (Google Analytics) se izbrišejo po preteku 26 mesecev.

Obdelava osebnih podatkov na podlagi pogodbe

Z uporabo spletne strani ste seznanjeni, da lahko ponudnik vaše osebne podatke zaupa tudi drugim pogodbenim obdelovalcem, ki lahko podatke obdelujejo izključno v imenu ponudnika ter v mejah ponudnikovega pooblastila. V Skupnosti vrtcev Slovenije sodelujemo z naslednjimi pogodbenimi obdelovalci:
• Ponudnik računalniškega vzdrževanja
• Računovodski servis in tajništvo
• Ponudnik pošiljanja elektronskih sporočil (npr. Google Mail, Mailchimp)

Vaša zasebnost nam veliko pomeni, zato ponudnik vaših osebnih podatkov ne bo nikoli posredoval tretjim nepooblaščenim osebam, prav tako ponudnik izbira izključno preverjene pogodbene obdelovalce, ki imajo programsko opremo urejeno v skladu z GDPR. Uporabniki osebnih podatkov ne pošiljajo v tretje države, izven EU, razen v ZDA. Vsi pogodbeni obdelovalci, ki so v ZDA, pa so del Privacy Shield združenja.

Vaše pravice v zvezi z obdelavo podatkov in kontaktna oseba

V skladu s 15., 16., 17., 18., 20. in 21. členom Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov, imate pravico do pridobitve informacij o vaših osebnih podatkih, ki so shranjeni pri nas, pravico do popravka in dopolnitve podatkov, pravico do brisanja podatkov, pravico do omejitve obdelave podatkov, pravico do zavrnitve in pravico do prenosljivosti podatkov.
Zahtevo za izpis podatkov, ki jih hranimo, lahko podate preko elektronske pošte na naslov skupnost@skupnostvrtcev.si ali pisno na naslov: Skupnost vrtcev Slovenije, Šolska ulica 5, 8250 Brežice. Na omenjen elektronski naslov lahko podate tudi zahtevo za izbris ali spremembo podatkov.

Za več informacij o obdelavi podatkov in dodatna vprašanja se lahko obrnete na Skupnost vrtcev Slovenije preko prej navedene elektronske pošte ali s pisno zahtevo na prej omenjen naslov podjetja.

Datum zadnje spremembe obvestila o zasebnosti: 10. 10. 2023