Začetek novega šolskega in vrtčevskega leta

11. Kulturni dan slovenskih vrtcev se letos ne bo izvedel
16. junija, 2020
Voščilo ob dnevu vzgojiteljev, učiteljev
5. oktobra, 2020

Spoštovane članice Skupnosti vrtcev Slovenije!

Pred nami je novo šolsko in novo vrtčevsko leto. Naši igralni kotički morda niso tako polni vsega kot smo bili vajeni še do pred kratkim. So pa zagotovo polna naša srca in pričakovanje, da se srečamo z vsemi otroki, še posebej s tistimi, ki k nam vstopajo prvič. Letošnji začetek novega šolskega leta je drugačen. Prisotnega je nekaj strahu pred neznanim, nekoliko več stresa je zagotovo tudi zaradi nepredvidene situacije pretečega koronavirusa, COVID – 19. Kakšno bo to leto, je ob samem začetku težko napovedati. Lahko pa iskreno povemo, da smo se v teh zadnjih tednih vrtci temeljito pripravili na nov začetek in naredili vse kar je bilo v naši moči, da bi preprečili morebitno okužbo. Vsak vrtec je v svojem okolju iskal svojo rešitev in prepričana sem, da je izbral najboljšo. Vrtci se med seboj razlikujemo v veliko stvareh, zato bi bilo težko slediti eni zapovedi. Dragoceno je, da lahko tudi v izrednih situacijah ohranjamo avtonomijo, sledimo potrebam lokalnega okolja in prisluhnemo dobrim rešitvam naših delavk in delavcev.

Zaposleni v vrtcih smo bili vedno optimistični, prilagodljivi in profesionalni, ko so se uvajale spremembe ali novosti. Prepričana sem, da bo tako tudi tokrat in bo proces pedagoškega dela lahko stekel tako kot smo načrtovali. Zavedati se moramo, da imamo v naših vrtcih izjemno veliko število zaposlenih, ki svoje delo opravljajo strokovno, srčno in požrtvovalno. Tako bodo tudi tokrat lahko bistveno pripomogli k temu, da bo uvajalni čas uspešno minil.

Spoštovane članice SVS!

Želim vam prijeten vstop v novo šolsko leto, čim manj težav povezanih z zdravjem in omejitvami, ki jih v skladu s priporočili NIJZ izvajamo v vrtcih. Želim vam veliko igrivosti, medsebojne pomoči ter uspehov pri vašem delu. V Skupnosti vrtcev Slovenije bomo budno spremljali dogajanje in v kolikor bo potrebno bomo tudi tokrat strnili moči in si med seboj pomagali.

Zdravo in uspešno leto vam želim,

Janja Bogataj, predsednica Skupnosti vrtcev Slovenije