11. Kulturni dan slovenskih vrtcev

V soboto, 25. maja 2024, smo se zaposleni v vrtcih srečali ob 11. Kulturnem dnevu slovenskih vrtcev, ki je bil prežet z ustvarjalnostjo, navdihom in nepozabnimi trenutki.

Kulturni dan slovenskih vrtcev je že vrsto let pomembno kulturno stičišče amaterske umetnosti, ki jo ustvarjamo zaposleni v vrtcih. Tu se srečujemo zaradi ljubezni in umetnosti do kulture, ki nas kot nežna in prijazna spremljevalka vodi skozi naša življenja. V soboto smo uživali ob čudovitih stvaritvah naših kolegov skozi različne umetniške zvrsti. Iskrena hvala vsem, ki ste se predstavili tako širokemu krogu poslušalcev in gledalcev. Hvala, da med ostalim ohranjate tudi tako dragoceno slovensko ljudsko izročilo.

Da je umetnost res prijazna in nežna spremljevalka, smo začutili tako ob nepozabnih nastopih na reviji glasbe, besede in plesa, kot tudi v umetniških delih, ki smo jih predstavili na razstavi. Iskreno se zahvaljujem vsem, ki ste prispevali svoja umetniška dela, nam dovolili pokukati v skrite kotičke svoje duše in nam odkrili nekatere nove ustvarjalne tehnike.

Hvala vsem vrtcem, še posebej Otroškemu vrtcu Metlika, Vrtcu Otona Župančiča Črnomelj in vrtcu Sonček pri Osnovni šoli Semič, ki so Komisiji UO SVS za pripravo dogodka pomagali v tako veliki meri.

Posebna zahvala pokroviteljem, sponzorjem in donatorjem: Občina Metlika, Osnovna šola Metlika, Kmetijska zadruga Metlika, Hiša dobrot Bele krajine, Društvo kmečkih žena občine Metlika, Za otroke d.o.o., Biro center d.o.o., Makom trgovina d.o.o. in Vinkotisk.

Še enkrat iskrena hvala vsem, ki ste na kakršen koli način prispevali k uspešni izvedbi 11. Kulturnega dne slovenskih vrtcev.

S spoštovanjem,

Predsednica Skupnosti vrtcev Slovenije: Dr. Silvija Komočar