V Skupnosti vrtcev Slovenije ob običajnem in utečenem programu dela poskrbimo tudi, da se preko različnih vsebin in aktivnosti vsaj enkrat letno sreča čim večje število zaposlenih iz slovenskih vrtcev. Zato vsaki dve leti organiziramo kulturni dan slovenskih vrtcev in enodnevno izobraževanje ter vsaki dve leti strokovni posvet, en dan pa posvetimo športnim igram slovenskih vrtcev.

Posveti
Kulturni dnevi
Športne igre slovenskih vrtcev
Enodnevno izobraževanje

Posveti

Skupnost vrtcev Slovenije je med svoje aktivnosti in naloge uvrstila tudi željo vseh njenih aktivnih članic po organizaciji in izvedbi strokovnih srečanj, ki bi imela izobraževalno naravo in prikazovala dobro prakso v slovenskih vrtcih. Tako je nastala zamisel o organizaciji in izvedbi strokovnih posvetov, ki so namenjeni vsem strokovnim delavcem v vrtcih.

V razdobju večih let smo pripravili kar nekaj zelo uspešnih posvetov:

 • XXII. strokovni posvet: Možgani – naša čudovita in skrivnostna moč, Portorož, 18. in 19. marec 2019;
 • XXI. strokovni posvet: Kako prebuditi otroka v sebi? Portorož, 20. in 21. marec 2017;
 • XX. strokovni posvet: Onkraj stroke, Portorož, 16. in 17. marec 2015;
 • XIX. strokovni posvet: Osebne lastnosti in inovativnost, Portorož, 18. in 19. marec 2013;

 • XVIII. strokovni posvet: Kako pomembne osebne vrednote ozavestiti v poklicu vzgojitelja? Portorož, 14. in 15. marec 2011;

 • XVII. strokovni posvet: Vrtec na prostem – možnosti in izzivi, Portorož, 5. in 6. marec 2009;

 • XVI. strokovni posvet: Kulturna dediščina v kurikulu vrtca, Portorož, 26. in 27. marec 2007;

 • Posvet o položaju javne predšolske vzgoje v vrtcih, Ljubljana, 22. februar 2006;

 • Strokovna avtonomija vzgojitelja, XV. strokovni posvet, Portorož, 21. in 22. marec 2005;

 • Zaupaj vase, poskrbi zase, 2003;

 • Organizacijska kultura v vrtcu, 2001;

 • O vzgoji, 1999;

 • Profesionalnost v vrtcu, 1997;

Kulturni dnevi

Kulturni dan slovenskih vrtcev je pomembna in izjemna prireditev, saj s svojo vsebino in poslanstvom prinaša v našo skupnost posebno klimo, ki nas bogati in povezuje na najlepši možen način. V letu 2000 smo v Velenju organizirali 1. Kulturni dan vrtcev Slovenije z nastopom pevskih zborov odraslih in z razstavo likovnih in drugih umetniških del zaposlenih v vrtcih. Velika odzivnost je potrdila, da je bila odločitev prava, zato smo se odločili, da se srečamo vsaki dve leti in tako spoznamo mnoge ljubiteljske ustvarjalce. Zelo smo veseli in zadovoljni, da smo izvedli že deset uspešnih prireditev.

Športne aktivnosti
slovenskih vrtcev

Športne igre slovenskih vrtcev so namenjene srečanju vseh zaposlenih iz slovenskih vrtcev in jih organiziramo tako, da je dan zapolnjen z zanimivimi in veselimi aktivnostmi. Vse je začinjeno z veliko humornega pristopa, kot v igrah brez meja. Verjamemo, da z njimi povežemo in uspešno manifestiramo vso raznoliko pripravljenost vseh zaposlenih, da kjerkoli pokažejo pripadnost svojemu vrtcu in s tem celotnemu področju predšolske dejavnosti.

Enodnevno
izobraževanje

Enodnevno izobraževanje v Skupnosti vrtcev Slovenije izvedemo vsako drugo leto. Pri izvedbi tovrstnih izobraževanj se trudimo pripraviti strokovne vsebine, ki so v podporo strokovnim delavkam in delavcem v vseh slovenskih vrtcih.

Prijavite se na novice

Prijavite se na naše spletne novice in bodite obveščeni o aktualnih dogajanjih.

Prijava