Skupnost vrtcev Slovenije

Datum: 9. 8. 2023

“Skupaj smo močnejši: Skupnost vrtcev Slovenije poziva k skupnemu delovanju”

V luči nedavne vremenske ujme, ki je prizadela Slovenijo, smo izjemno pretreseni ob obsegu škode in izzivih, ki jih ta dogodek predstavlja za številne lokalne skupnosti, pa tudi za nekatere vrtce. Pozdravljamo prizadevanja Ministrstva za vzgojo in izobraževanje ter vseh lokalnih organov in vzgojno-izobraževalnih zavodov, ki sodelujejo pri urejanju varstva za otroke v prizadetih območjih.

V težkih trenutkih postane jasno, kako pomembno je združiti moči in sodelovati za dobrobit vseh, še posebej naših najmlajših. Tudi v Skupnosti vrtcev Slovenije želimo izpostaviti pomen povezovanja in solidarnosti med občinami, vzgojno-izobraževalnimi zavodi in družinami, da zagotovimo varnost in skrb za vse otroke, zlasti tiste, katerih starši so vključeni v reševalne akcije.

Občudujemo hitro odzivnost, s katero so se različne ustanove odzvale na klic po pomoči, ter prilagodljivost pri iskanju nadomestnih prostorov za varstvo. Hkrati želimo poudariti, kako dragocena je podpora nepoškodovanih vrtcev in šol, ki s svojim kadrom lahko prispevajo k nemotenemu delovanju varstva.

Skupnost vrtcev Slovenije poziva vse svoje članice in člane, da nudijo podporo tam, kjer je to mogoče, in delijo svoje vire in znanje. Prav tako se pridružujemo pozivu Ministrstva, da tiste družine, ki imajo možnost, pomagajo pri varstvu otrok tistim, ki te možnosti trenutno nimajo.

Vsem tistim, ki ste že ponudili svojo pomoč, svoje domove in svoje ustanove za pomoč prizadetim, se iz srca zahvaljujemo. Vaša solidarnost in človekoljubje predstavljata svetlo točko v teh težkih časih. Z združenimi močmi bomo skupaj premagali te izzive in ponovno zagotovili varno in spodbudno okolje za naše otroke.

S spoštovanjem,

predsednica Skupnosti vrtcev Slovenije: Silvija Komočar

 

Poglejte si ostale prispevke

Preberite več
Prijavite se na novice

Prijavite se na naše spletne novice in bodite obveščeni o aktualnih dogajanjih.

Prijava