Predsednica Skupnosti vrtcev Slovenije, dr. Silvija Komočar in vodja aktiva OPZHR pri SVS Mateja Kocjančič sta predavali na prestižni konferenci ob Svetovnem dnevu varnosti hrane 2024. Dogodek je potekal v petek, 7. junija 2024, v Državnem svetu Republike Slovenije.

Konferenca, ki jo je pod vodstvom dr. Petra Rasporja organiziral Državni svet v sodelovanju z več organizacijami, je združila strokovnjake iz različnih področij, da bi razpravljali o ključnih vprašanjih varnosti hrane. Dogodek je poudaril pomembnost zagotavljanja varnosti živil skozi celotno prehransko verigo in priprav na nepričakovane situacije. 

Dr. Komočar je v svojem govoru izpostavila, kako pomembno je, da tudi predstavniki vrtcev aktivno sodelujemo na tovrstnih konferencah, saj osvetlimo problematiko varne hrane z vidika uporabnikov v pedagoških zavodih. Mateja Kocjančič je predstavila strokovni vidik varnosti hrane v vrtcih in izpostavila izzive ter rešitve, s katerimi se soočamo pri zagotavljanju varne prehrane za otroke.

Ponosni smo, da sta dr. Silvija Komočar in Mateja Kocjančič s svojim prispevkom doprinesli k razpravi o varnosti hrane, kar je izjemno pomembno za naše vrtce, kjer smo odgovorni tudi za prehrano naših najmlajših. Pridobljena nova spoznanja in informacije bomo vestno prenesli v slovenske javne vrtce, da bomo lahko še učinkoviteje prispevali k izboljšanju varnosti hrane.

Povezave do objav novic o dogodku:

Poglejte si ostale prispevke

Preberite več
Prijavite se na novice

Prijavite se na naše spletne novice in bodite obveščeni o aktualnih dogajanjih.

Prijava