Spoštovane članice Skupnosti vrtcev Slovenije,

po dobrih dveh mesecih smo danes lahko odprli vrata za vse otroke, ki želijo vstopiti v naš vrtčevski prostor. Obdobje, ki je za nami je bilo naporno, nepredvidljivo in je odprlo mnogo dilem in vprašanj. S skupnimi močmi smo zmagovali korak za korakom, v nekaterih delih skupaj, v drugih vsak sam v svojem okolju. Videli smo kako hitro se lahko vrtec zapre in kako težko je ponovno vzpostaviti sistem. Pa ne samo zaradi zdravstvenih vidikov, tudi zaradi organizacijskih, kadrovskih, pravno – formalnih in čisto običajnih, življenjskih okoliščin.

Vesela sem, da smo bili lahko del te poti povezani v SKUPNOST in kot aktivni pogajalci prisotni pri pripravi podlag za razreševanje odprtih vprašanj. Zahvaljujem se vam za odzive, vaša sporočila in tudi spodbude, ki so množično prihajale v tem času. V Skupnosti se bomo še naprej trudili, da bomo s svojimi znanji in kapacitetami po strokovni plati nudili članstvu vso podporo za korektno in uspešno delovanje vrtcev v Sloveniji.

Želim vam uspešen – nov začetek in naj v vaših vrtcih ponovno prevladuje otroška radovednost, veselje in prisrčnost. Poskrbite za svojo varnost in ne opustite vseh higienskih ukrepov. Velja se jih držati (pragmatično), saj si ponovnega zaprtja vrtcev zagotovo ne želimo.

Srečno in vse dobro,

Janja Bogataj, predsednica Skupnosti vrtcev Slovenije

Poglejte si ostale prispevke

Preberite več
Prijavite se na novice

Prijavite se na naše spletne novice in bodite obveščeni o aktualnih dogajanjih.

Prijava