Spoštovane ravnateljice, ravnatelji, vzgojiteljice in ostali zaposleni

začenja se novo šolsko leto in za mnoge otroke se bodo prvič odprla vrtčevska vrata. Prepričana sem, da smo v slovenskih javnih vrtcih dobro pripravljeni na njihov prihod in da je kakovost našega pedagoškega dela tisto, čemur starši še vedno izrazito zaupajo.

Preteklo šolsko leto je bilo za vse nas posebno. Prineslo nam je veliko novih izkušenj, predvsem pa spoznanje, kako zelo pomemben del družbenega sistema je predšolska vzgoja. Pogoji v katerih smo v lanskem šolskem izvajali našo dejavnost so bili nerealni in se ne bi smeli več ponoviti. Naše poslanstvo je in mora biti usmerjeno k otrokom in podpori družinam. Samo skupaj lahko ustvarjamo varno in prijazno okolje, kjer je slišan glas otroka in spoštovano mnenje starša. Imamo odličen strokovni kader, na katerega smo velikokrat lahko upravičeno ponosni. Otroci imajo v naših vrtcih odlične in raznolike programe, uporabljajo se sodobni in inovativni pristopi, spodbuja se učenje v naravnem okolju, ne smemo pa spregledati dejstva, da vrtci delamo pomembne korake k osveščanju in varovanja naravnega okolja. To kaže na veliko fleksibilnost in inovativnost izvedbenega kurikula ter visoko izobražen kader, ki raziskuje in napreduje v svojem poklicu.
Razvoj kakovosti mreže javnih vrtcev je odvisna od vseh nas in odgovorno je, da vsi skrbimo, da je ne izgubimo. Pomemben je vsak dan, pomemben je vsak začetek. Verjamem, da bo letošnji dober in da nas izzivi soočenja z epidemijo ne bodo preveč obremenjevali. Za neposredno delo z otroki potrebujemo mir, potrebujemo čas in potrebujemo zdravje. Potrebujemo tudi drug drugega in čim več naših medsebojnih povezav in strokovnih razprav. V Skupnosti vrtcev Slovenije se bomo trudili, da bo čim več interakcij med nami, da bomo povezani v SKUPNOST in da bomo trdno držali tisto, kar smo gradili dolga leta in čemur zaupajo starši in otroci. Izkušnje, znanje, raziskovanje, učenje in pedagoška samozavest bodo glavni spremljevalci in usmerjevalci naše prihodnosti.
Iskreno vam želim, da bi imeli vsega tega v obilju.
Srečno in vse dobro v novem šolskem letu,
Janja Bogataj, predsednica
Skupnosti vrtcev Slovenije

Pozdrav ob začetku novega šolskega leta

Poglejte si ostale prispevke

Preberite več
Prijavite se na novice

Prijavite se na naše spletne novice in bodite obveščeni o aktualnih dogajanjih.

Prijava